Ferko 2007 eshte nje kompani e themeluar ne vitin 1990 nga z. Arben Ferko. Eshte e specializuar ne tregtimin e artikujve te ndryshem, ushqimore, detergjende, pije alkolike, jo alkolike, cigare, pije freskuese, cajra te ngrohte, kafe ekspresi, birra, aromatike ambient, paisje zyrash etj,  me shumice dhe me pakice.

Magazine jone funksionon si pike "cash and carry", por njekohesishte neve kryejme edhe shperndarje te produkteve tona kryesishte ne Shqiperine e Jugut, nga Lushnja deri ne Sarande, ku 65% e xhiros vjetore behet me shitje te drejte per drejte nga magazina dhe 35% e xhiros behet nepermjet shperndarjes me mjetet tona.

Ferko 2007 eshte distributor i kompanive me te fuqishme ne Shqiperi si:  "Marketing and Distribution"; "Capital Resourt (Kraco)"; "Birra Tirana". Njekohesishte partneret tane jane edhe shume kompani te tjera qe operojne ne tregun Shqiptar, si dhe kompani te huaja nepermjet te cilave ne importojme produktet me cilesore ne tregun Shqiptar.

5